JAPONIA BATE RECORDUL LA NUMĂRUL DE TURIȘTI STRĂINI

25.07.2014
Foto: gh1ll13.deviantart.com

Organizația Naționalăde Turism a Japoniei a anunțat că 6,26 mil. de turiști străini au vizitat țara în prima jumătate a anului 2014. Acest lucru înseamnă că Japonia poate bate recordul de vizitare, stabilit anul trecut la indicatorul de aproximativ 10 milioane de turiști străini.

 

Neobișnuit de"fierbinte" pentru industria turismului Japoniei a fost luna iunie, au fost înregistraţi 1,06 milioane de turişti ‒ o realizare record pentru această lună. În general, potrivit datelor Organizaţiei Naţionale de Turism a Japoniei, în prima jumătate a anului 2014, numărul turiștilor străini în țară a crescut cu 26,4%, comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut.

 

Motivele acestui boom-ulturistic, spun experții, ar fi atît deprecierea yenului, precum și o serie de inițiative pentru facilitarea regimului de vize, pe care l-a realizat Guvernul ţării. De exemplu, în anul 2013, Japonia a simplificat regimul de vize pentru cetățenii din Thailanda și a realizat o campanie de publicitate cu sloganul "Dacă doriţi puteţi fi în Japonia, déjà mîine". Ca rezultat, numărul înnoptărilor turiștilor din Thailanda în Japonia a crescut cu 76%.

 

Dezvoltarea turismului ‒unul dintre pilonii strategiei de dezvoltare economică adoptată de către Guvernul Japoniei. Potrivit statisticilor pentru anul 2013, străinii cheltuie în medie pentru odihna în Japonia 1348 de dolari SUA pe persoană, comparativ cu 473 de dolari, care-i lăsau turiștii japonezi în bugetul țării.

 

Apropo, cel mai mult pentru impresii în Țara Soarelui Răsare au plătit australienii ‒ în medie 2099 de dolari. Pe al doilea loc ‒ rușii (2.077 dolari). Aproximativ 88 mii de ruși au vizitat această țara în anul 2013.Către anul 2030, Guvernul Japoniei intenționează să mărească numărul vizitatorilor străini pînă la 30 de milioane.


Condițiile de perfectarea vizelor japoneze pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi găsite AICI.

 

 

 

 

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.