KALININ: MOLDOVENII SÎNT FOARTE MUNCITORI, DE ACEEA MUNCA LOR ESTE APRECIATĂ ÎN RUSIA

15.09.2015
Foto: viza.md

Președintele Congresului Diasporei Moldovenești în Rusia afirmă că cetățenii FR îi primesc cu placere pe muncitorii migranți din Moldova la lucru.

 

La șantierele de construcție a blocurilor locative din Krasnodar au apărut plăci cu avize, unde constructorilor din Moldova li se aduc mulțumiri pentru înălțarea blocurilor respective. "Locuitorii acestrei case îi mulțumesc echipei de construcție din Republica Moldova", se spune în textul de pe una dintre plăcuțele în cauză. Plăcuțele au fost instalate la inițiativa echipei locale de artă "Lucrătorii migranți sub protecție".

 

Președintele Congresului Diasporei Moldovenești în Rusia Alexandr Kalinin într-un interviu pentru Sputnik.md a spus că, în majoritatea cazurilor, rușii sînt mulțumiți de munca concetățenilor noștri. "Chiar și rușii înstăriți preferă să angajeze femei de serviciu, guvernante și bone din Republica Moldova. Iar pentru aceasta există o explicație – înfățișarea slavă și nivelul de educație al cetățenilor noștri", consideră intervievatul.

 

"Cetățenii noștri vorbesc foarte bine limba rusă. Ei își cunosc bine meseria. Acum tot mai mulți dintre acei care vin să lucreze sînt profesori, muzicieni de succes, adică oameni care pot educa copii, îi pot învăța artele și, în special, muzica, limbile străine", a spus Kalinin.

 

Potrivit spuselor lui, "cetățenii Republicii Moldova sînt foarte muncitori". "Unul dintre cele mai mari atuuri ale moldovenilor e acela că noi facem totul cu dragoste și calitativ", a spus Kalinin.

 

Conform diverselor estimări, în Federația Rusă lucrează aproximativ 700 mii de cetățeni din Republica Moldova, majoritatea acestora lucrează anume în industria construcțiilor. Exodul în masă a cetățenilor apți de muncă din republică în străinătate a început în anii 1999-2002, fiind determinat de situația financiară și economică dificilă din Republica Moldova și de rata ridicată a șomajului.

 

Sursa: sputnik.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.