KALMAN MIZSEI: ÎN PROCESUL DE REGLEMENTARE TRANSNISTREANĂ NU S-AU PRODUS SCHIMBĂRI SERIOASE

13.08.2012
Foto: moldnews.info

În procesul de reglementare transnistreană nu s-au produs schimbări serioase. Acest lucru a fost declarat de de către ex-reprezentantul UE în Moldova, Kalman Mizsei, care a supervizat procesul de reglementare în anii 2007 – 2011, informează MOLDNEWS.

 

"Acum, lucrurile se schimbă, dar în acelaşi timp, nu există nici o schimbare drastică. Pozitiv este faptul că, în Transnistria acum este o percepţie mult mai deschisă şi modernă a Moldovei. Dar există mai mulţi factori care împiedică schimbarea. Unul dintre aceștia este punctul de vedere rus, care este legat de Memorandumul Kozak și care nu poate fi o bază pentru soluționarea pozitivă a conflictului transnistrean ", - a spus el.

 

Diplomatul a adăugat că "UE ar trebui să investească mai multă energie în procesul de reglementare politică", adăugînd că apreciază rolul şefului delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, subliniind că în prezent UE "este ocupat cu propriile probleme şi provocări".

 

Printre alte puncte de interes, Kalman Mizsei a adăugat că "Guvernul Republicii Moldova încă nu are înţelegerea suficientă a formatului în care ar trebui să fie deschisă către Transnistria. Republica Moldova ar trebui să fie atractivă pentru regiunea transnistreană."

 

Sursa: moldovenii.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.