LA ANUL VA FI LANSATĂ E-VIZA MOLDOVENEASCĂ

03.12.2013
Foto: swedenabroad.com

Cetăţenii străini vor putea solicita misiunilor diplomatice și consulare ale Republicii Moldova vize şi în format electronic. Lansarea serviciului, este prevăzută estimativ în luna martie 2014. Pînă atunci este nevoie de ajustarea şi modificarea legislaţiei.

 

Conform declarațiilor Directorului executiv al Centrului de Guvernare Electronică, oferite pentru IPN, datorită serviciului „e-Viza”, călătoriile în scopuri turistice şi de afaceri în Republica Moldova vor fi mai uşor de planificat. Serviciul va permite obţinerea vizei electronice, echivalentul vizei tradiţionale.

 

Solicitanţii de vize vor completa cererea de eliberare a vizei în format electronic. În cazul în care documentul va fi acceptat, ei vor putea achita taxa cu cardul bancar. După ce datele vor fi procesate, în urma confirmării acestora, în decurs de cîteva zile, viza va fi transmisă solicitanţilor prin email. Cu documentul printat, deţinătorii de viză vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova prin orice punct de trecere a frontierei.

 

e-Viza nu va fi aplicată în paşaport.

 

Astfel, posibilitatea de a obține viza moldovenească prin internet va reduce dificultățile pe care le întîmpinau cetățenii străini, mai ales cei din țările arabe și nu numai, care adesea refuzau să vină în Moldova din cauza procesului de obţinere a vizelor îngreunat, prin obligativitatea prezenței personale, numărul modest al oficiilor consulare moldovenești în străinătate etc.

 

Reamintim că Republica Moldova are 38 misiuni diplomatice. Ultimele misiuni au fost deschise în Olanda, Qatar și Canada. La finele lunii noiembrie a fost sistată activitatea Consulatului General al Republicii Moldova la Bologna. Urmează a fi inaugurate consulatele moldovenești la Milano și Padova.

 

Pe parcursul anului 2012, consulii moldoveni au eliberat străinilor 15541 de vize, cele mai multe fiind perfectate la oficiile consulare din Istanbul (7417), Ankara (2223) și București (1696).

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.