LA BORDUL AVIOANELOR MAMELE CU COPII SE SIMT DISCRIMINATE

29.04.2013
Foto: airport.md

Cele mai multe dintre mamele, care întreprind zboruri avia cu copiii lor, consideră că companiile aeriene fac prea puțin pentru a asigura pe parcursul zborului o călătorie confortabilă cu micii pasageri.


72 la sută dintre femeile intervievate de către analiștii portalului Fly.com au declarat că multe companii aeriene nu numai că nu iau în considerare interesele copiilor mici, dar, de asemenea, demonstrează faţă de ei o adevărată discriminare. Aşa, de exemplu, unele companii aeriene străine sînt de partea pasagerilor fără de copii şi au introdus o serie de reguli noi, care, în opinia mamelor, ce zboară, încalcă drepturile copiilor.


De exemplu, 51 la sută dintre respondenţi consideră drept restricție abuzivă a pasagerilor cu copii de a călători în sala de clasa business, dar și faţă de șederea lor în sala de așteptare de clasa întîi. Încă 30 la sută dintre mamele intervievate, au declarat ca sînt nemulţumite de interdicţia de a ocupa anumite rînduri de pe aeronave. Încă 69 la suta sînt de părere că pasagerilor cu copii mici în brațe ar trebui să li se permită înregistrarea fără rînd.

 

După cum au menționat majoritatea mamelor intervievate, zborul şi fără de copilul mic în brațe constituie un stres enorm. Astfel, 68 la sută au identificat nivelul stresului de la moderat pînă la extrem. Ce-i drept, mamele îşi fac griji nu pentru ele însele, ci pentru faptul că copilul lor ar putea crea deranj celorlalţi pasageri.

 

Potrivit femeilor participante la sondaj, companiile aeriene trebuie să ofere copiilor mai multe comodităţi. Printre cele mai stringente solicitări ar trebui să menţionăm: zonele de joacă, zonele de securitate speciale pentru familiile cu copii, pachete suplimentare cu jocuri pentru copii în avioane, precum şi programe speciale de divertisment pentru micii pasageri.


Majoritatea mamelor (65 la sută) consideră că zborurile au un impact negativ asupra copiilor. În același timp, multe mame cu copiiш lor au zburat de circa zece ori. Astfel 24 la sută dintre ele au copii cu vîrsta de pînă la 5 ani, 35% din mame au copii de vîrstă școlară, iar 64 la sută planifică în acest an să zboare cu copilul.


În ajunul perioadei Sfintelor Sărbători de Paști, portalul informaționalul Viza.md reaminteşte că minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova doar însoţiţi de unul din părinţi, de reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţia reprezentantului legal, autentificată notarial în Moldova sau prin prin intermediul Ambasadelor și consulatelor moldovenești în străinătate.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.