LA CHIŞINĂU SE VA DESFĂŞURA UN SEMINAR, DEDICAT POLITICILOR AFERENTE DIASPOREI MOLDOVENEŞTI

16.07.2012
Foto: people1stprogramme.com.au

Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu OIM, UNDP, Banca Mondială, Agenţia Elveţiană de Dezvoltare, UN Women va găzdui pe data de 19 iulie Seminarul dedicat politicilor aferente Diasporei. Evenimentul va complementa consultările extinse asupra Raportului OIM privind Profilul Migraţional Extins, organizat în cadrul proiectului pilot Integrarea Migraţiei în Strategia Naţională de Dezvoltare a Republicii Moldova (MOMID), finanţat de Agenţia Elveţiană de Dezvoltare şi implementat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul PNUD şi OIM.


În cadrul seminarului va fi prezentată cea mai actuală informaţie calitativă şi cantitativă despre Diasporă în cinci ţări de destinaţie. Experienţele şi modelele avansate de mobilizare a Diasporei în cazul Armeniei, Macedoniei şi României vor ajuta la definirea competenţelor exacte ale viitoarei Agenţii a Diasporei din Republica Moldova. Funcţiile de elaborare a politicilor şi cele operaţionale, mărimea şi capacitatea, coordonarea inter-ministerială, canalele de comunicare cu diaspora şi mecanismele de consultare vor fi discutate cu reprezentanţii diasporei.


În scopul facilitării participării reprezentanţilor diasporei din mai multe ţări de destinaţie, Guvernului Republicii Moldova a desfăşurat, cu suportul OIM, un concurs în acest sens. 10 candidaţi şi-au prezentat viziunile asupra noii instituţii privind relaţia cu diaspora şi politicile Guvernului. În final, în cadrul unui proces transparent, următorii 4 candidaţi vor beneficia de acoperirea cheltuielilor de participare:


1. Doina Guzun, Asociația „Jeunes Moldaves” (Franţa)
2. Dorin Duşciac, Preşedinte al Asociaţiei Clubul Liberal (Franţa)
3. Eduard Gherciu, ONG ,,Moldova nel Mondo’’ (Spania)
4. Ilona Miron, Asociaţia „Connect Moldova„ di Castelfranco Veneto (Italia)

 

Guvernul atenţionează, că procedurile de selectare au vizat doar participanţii, care vor beneficia de sponsоrizare. În acelaşi timp, la seminar vor putea participa şi alţi lideri ai Diasporei, care se vor afla în ţara la momentul desfăşurării seminarului, sau îşi vor acoperi cheltuielile de participare, cu o notificare prealabilă la adresa stanislav.ghiletchi@gov.md

 

Sursa: particip.gov.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.