LA CHIȘINĂU POT FI SUSȚINUTE TESTELE PENTRU OBŢINEREA VIZEI DE REŞEDINŢĂ ŞI DREPTULUI DE A LUCRA ÎN RUSIA

12.10.2015
 

Doritorii de a obţine viză de reşedinţă şi dreptul de a lucra în Federaţia Rusă pot susţine examene de cunoaştere a limbii, istoriei rusei şi a legislaţiei ruse la Universitatea Slavonă din Moldova.

 

Instituţia dispune de certificate, acordate de Federaţia Rusă în acest scop. Un alt loc unde se poate susţine acest examen în Republica Moldova este Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură.

 

După ce participanţii scriu examenul, testările sînt trimise la Moscova unde ei urmează să fie notate. Ulterior, din Federaţia Rusă vin certificate pentru cei care au susţinut cu succes examenul.

 

Documentul permite cetăţenilor Republicii Moldova să obţină patenta pentru lucrători migranţi, viză de reşedinţă, permisiunea temporară de a trăi în Rusia şi dreptul la cetăţenie rusă. Testarea completă pentru verificarea cunoaşterii a limbii şi istoriei ruse şi a legilor de bază a Federaţiei Ruse se efectuează din 1 ianuarie 2015, pentru migranții care doresc să lucreze şi/sau să trăiască în Federaţia Rusă.

 

Pentru a primi dreptul la reşedinţă temporară este necesar de acumulat un minimum de 70%, iar pentru reşedinţa completă – 80%.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.