LA FIECARE 15 SECUNDE ESTE ELIBERATĂ O VIZĂ ITALIANĂ

19.06.2014
Foto: ntv.ru

Italia a devenit a doua țară din Acordul Schengen la numărul de vize eliberate. Ea a reușit să întreacă Germania, dar a trebuit să-i cedeze poziţia Franței. Italia se confruntă cu un boom turistic. Potrivit datelor Ministerului de Externe pe parcursul anului 2013, Italia a devenit a doua țară din zona Schengen, la numărul de vize eliberate străinilor. În lista celor trei liderifigurează, de asemenea, Franța (pe primul) și Germania (pe al treilea loc).

 

"În lume, la fiecare 15 secunde, este eliberată o viză italiană", a menţionat șefa Departamentului pentru probleme de migraţie şi vize, precum și a politicii de migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Italiei, Cristina Ravaglia. "Acest lucru ne vorbeşte despre faptul că sîntem mult mai atractivi pentru fluxul de turiști străini și oameni de afaceri, decît alte țări. În ceea ce priveşte vizele turistice, cererea pentru ele este mai mare ca oricînd"

 

Potrivit datelor de anul trecut, Italia a emis cu 13,5% mai multe vize, decît în anul 2012. Cele mai multe vize italiene le-au obţinut cetățenii Rusiei (770 605), precum şi cei din China, Turcia, India și Ucraina.

 

78% din toate vizele eliberate de Italia sînt ‒ turistice, 9% ‒ de afaceri, 2% ‒ vize pentru studiu și muncă în această țară. Potrivit părerii Ministerului de Externe, asupra ultimului indice, cel al sistemului de învățământ italian, va mai trebui de lucrat pentru a deveni o ţară mai atractivă pentru studenții străini.

 

De cînd a început să activeze Oficiului consular italian la Chișinău, au fost eliberate 95500 vize, jumătate dintre care Schengen, iar cealaltă ‒ vize naționale pentru lucru sau reîntregire a familiei. Totodată, 6.000 de cereri de viză au fost respinse. Cifrele confirmă cu încredere faptul că "Italia rămîne una dintre principalele destinații europene pentru cetățenii Republicii Moldova, iar numărul de cetăţeni, înregistraţi oficial în Italia este de aproximativ 143 000, este vorba despre acei care au un contract de muncă obișnuit și permis de ședere. Ei se bucură de toate drepturile prevăzute de lege pentru cetățenii străini care locuiesc în Italia, cum ar fi: accesul la serviciile medicale, asigurarea socială, accesul la educația publică, posibilitatea de a dobîndi cetățenia, după o perioadă continuă de locuire pe teritoriul ţării.

 

Portalul VIZA.md reamintește că din data de 28.04.2014 cetățenii Republicii Moldova, care posedă pașapoarte biometrice pot călători fără viză pentru o scurtă perioadă de timp (90 de zile de aflare în ţară timp de 6 luni).

 

Regimul fără vize nu vă oferă dreptul la: MUNCĂ, IIMIGRARE, REÎNTREGIRE A FAMILIEI, STUDII (mai mult de 90 de zile). Vă puteţi familiariza cu răspunsurile la cele mai frecvente întrebări cu privire la regimul fără vize pentru cetățenii Republicii Moldova, la următoarea adresă: ÎN EUROPA FĂRĂ VIZE.


Titularii pașapoartelor obișnuite au în continuare nevoie de viză.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.