LA LVOV VA FI POSIBILĂ OFICIAL "EXCURSIA SUBTERANĂ"

08.02.2013
Foto: mignews.com.ua

Autorităţile orăşeneşti ale Lvov-ului elaborează un proiect pentru un traseu turistic unic. Excursia de o oră, numită "Lvov-ul subteran" va începe la Biserica Adormirea Maicii Domnului şi va trece prin subteranele centrului oraşului pînă la rîul Poltva. Lungimea sa totală va constitui 800 de metri.


Itinerarul se organizează în cadrul programului de cooperare transfrontalieră cu Polonia și Belarus. Este vorba de cercetări ştiinţifice complexe ale subteranelor din centrul oraşului Lvov, realizarea cercetărilor arheologice şi elaborarea documentaţiei proiectului, precum şi acelora cu referire la costurile noului traseu turistic, comunică canalul de știri "24". În aceste scopuri UE alocă 445 mii de euro, o parte din aceste mijloace se vor aloca şi din bugetul orașului.

 

Lvov-ul - unul din orașele cunoscute pentru subteranele sale. Conform datelor experților, aici este vorba de 100 de kilometri de tuneluri subterane. Turiştilor deja li se oferă excursii tematice: de exemplu, în subsolurile Mănăstirii dominicane, bisericii catolice poloneze Petru și Pavel sau Bisericii Schimbării la faţă. Toate aceste itinerare au fost făcute de entuziaşti cu forţele proprii, autoritățile orașului au decis să dezvolte "turismul subteran" abia acum.
 

Sursa: travel.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.