LIBERALIZAREA REGIMULUI DE VIZE CU UE SE AMÎNĂ PÎNĂ ÎN 2014

04.12.2012
Foto: b92.net

Premierul Vlad Filat anunţă un nou termen de liberalizare a regimului de vize cu UE pentru Moldova. Potrivit lui, aceasta ar putea avea loc la începutul anului 2014, dacă ţara va înregistra succese în realizarea reformelor cerute de UE, transmite Noi.md.

 

În cadrul unei emisiuni la ProTV, premierul a declarat că, pînă în toamna anului 2013, Moldova trebuie să realizeze cu succes toate obiectivele asumate în procesul de negocieri pentru Acordul de Asociere, Acordul de liber schimb aprofundat și Planul privind liberalizarea regimului de vize. Aceasta pentru ca să fie posibilă semnarea lor în cadrul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, preconizat pentru finele anului 2013.

 

“Eu aș fi mai corect dacă aș spune că la anul trebuie să îndeplinim toate obligaţiile asumate, fiindcă urmează să trecem şi o procedură internă a Uniunii Europene. Mai degrabă putem vorbi de anul 2014”, a spus Filat.

 

Totodată, premierul a menționat că Moldova trebuie să continue implementarea reformelor și a recunoscut că la acest capitol ţara nu stă prea bine.

 

Amintim că, anterior, atît premierul Vlad Filat, cît şi ministrul de externe Iurie Leancă promiteau că Moldova va avea regim liberalizat de vize pînă la finele anului 2012.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.