LOCUITORII CRIMEII SE CONFRUNTĂ CU DIFICULTĂȚI LA OBȚINEREA VIZELOR SCHENGEN

24.03.2015
Locuitorii Crimeii se confruntă cu dificultăți la obținerea vizelor Schengen
Foto: viza.md

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al FR a condamnat politica discriminatorie a UE, aplicată locuitorilor Crimeii, care solicită vize pentru ţările-membre ale Acordului Schengen.


"În urma nerecunoaşterii faptului reunificării Crimeii și Sevastopolului cu Federația Rusă, țările Uniunii Europene au închis reprezentanțele consulare și centrele de vize de pe teritoriul peninsulei și primesc documente pentru eliberarea vizelor doar la consulatele, situate pe teritoriul Ucrainei – a declarat purtătorul oficial de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Alexandr Lukașevici. – Victime ale acestei politici sînt locuitorii Crimeii și Sevastopolului, care se confruntă cu dificultăți serioase la obținerea vizelor Schengen, din motive evidente".

 

"Pe parcursul întrevederilor cu reprezentanții Uniunii Europene și cu cei ai statelor sale membre atragem atenţia, în mod regulat, asupra acestei încălcări evidente a drepturilor locuitorilor Crimeii la libera circulație – a adăugat Alexandr Lukașevici. – Din păcate, însă nu am observat niciun fel de schimbări ale poziţiei UE în vederea soluţionării problemei create".

 

Sursa: mid.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.