LOCUL MOLDOVEI ÎN CLASAMENTUL CELOR MAI "PUTERNICE" PAȘAPOARTE DIN LUME

04.07.2023

 

 

Moldova ocupă locul 49 în clasamentul celor mai "puternice" pașapoarte din lume. Cu pașaportul moldovenesc, puteți călători liber în 120 de țări și teritorii.

 

Acest lucru este demonstrat de ratingul actualizat al pașapoartelor lumii Henley Passport Index, prezentat de compania elvețiană Henley Passport la sfîrșitul primului trimestru al anului 2023. Liderii ratingului sînt Japonia și Singapore, ai căror cetățeni pot vizita cel mai mare număr de țări din lume fără viză sau cu obținerea acesteia la sosire – 193 de țări. Coreea de Sud se află pe locul doi cu 192 de țări, iar Germania și Spania s-au clasat pe locul trei cu 191 de țări.

Pe locul patru în clasament se află Finlanda, Italia și Liechtenstein, ai căror cetățeni pot călători în 190 de țări, iar pe locul cinci - Austria, Danemarca, Olanda și Suedia, cu un indicator de 189 de țări. Moldova ocupă locul 49 în clasament cu 120 de țări, iar vecinii săi - România și Ucraina - ocupă locul 17 (176 de țări) și, respectiv, 34 (144 de țări).

 

Rusia se află pe locul 51, cu pașaportul său se permite intrarea liberă în 118 țări. Anul trecut, Moldova s-a clasat pe locul 48 în clasamentul Henley Passport Index și pe locul 45 în 2021. După cum s-a anunțat anterior, informații detaliate despre regimul de vize din diferite țări pentru cetățenii Republicii Moldova și condițiile de călătorie în diferite țări ale lumii puteți găsi pe site-ul viza.md.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.