MAE AL AUSTRIEI: CENTRELE DE MIGRAȚIE TREBUIE CREATE ÎN AFARA UE

24.01.2017
MAE al Austriei: Centrele de migrație trebuie create în afara UE
 

Ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că europenii sînt foarte îngrijorați din cauza prezenței unui număr enorm de refugiați și migranți ilegali pe teritoriul țărilor Uniunii Europene. „Cine decide cine va veni în Europa în calitate de refugiat? Acest lucru trebuie să-l decidem noi, și nu reprezentanții structurilor criminale specializate în transbordarea oamenilor în Europa”, a declarat Kurz.

 

Ministrul propune ca centrele de migrație să fie create în Africa de Nord sau Orientul Apropiat. În aceste centre oamenii ar putea depune cerere de azil în UE și ar traversa frontiera doar în cazul unui răspuns pozitiv. „Chiar în pofida faptului că astăzi numărul de refugiați care sosesc în UE a scăzut, trendul invers ar putea reveni în orice moment. Ar fi o nesăbuire mare din partea noastră să cedăm în fața acestei acalmii amăgitoare și să nu întreprindem nimic”, a declarat ministrul de externe al Austriei.


La rîndul său, ministrul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei, Gerd Muller, a declarat că trebuie efectuată înregistrarea repetată a tuturor refugiaților care au intrat pe teritoriul țării din 2014. În opinia ministrului, acest lucru este condiționat de amenințarea teroristă crescîndă și încălcările legislației RFG comise de migranți. Muller a menționat că, în urma acțiunilor ilegale ale migranților, UE suferă pierderi de multe miliarde.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.