MAEIE: ÎN ACCIDENTUL DIN GEORGIA NU AU FOST IMPLICAȚI CETĂȚENI AI REPUBLICII MOLDOVA

30.12.2021

 

 

Informațiile prezentate de către presa din Georgia și Rusia, potrivit căror cel puțin trei persoane din Moldova au murit și cinci au fost rănite într-un accident rutier, nu se adeveresc.

 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că în pofida unor informații vehiculate în presa străină și pe rețelele sociale, în comunicarea cu autoritățile georgiene s-a confirmat că în vehiculul implicat în accident nu se aflau cetățeni ai Republicii Moldova.

 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Baku, acreditată prin cumul în Georgia, a întreprins demersuri pe lîngă autoritățile locale în regim de urgență pentru a obține informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

 

Realitatea.md amintește că în seara zilei de miercuri, 29 decembrie, agenția de presă TASS a publicat un articol în care specifica că cel puțin trei persoane au murit și cinci au fost rănite în urma căderii unui microbuz care transporta turiști de pe o stîncă în apropierea lacului de acumulare Zhinvali din Georgia.

 

Potrivit presei locale, în microbuz se aflau opt persoane. Doi au murit pe loc, iar o altă victimă a fost transportată imediat la un spital local. Toți pasagerii erau turiști care au plecat în vacanță în stațiunea de schi Gudauri.

 

Conform informațiilor prezentat de mass-media georgiană, turiștii erau cetățeni ai Moldovei.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.