MAEIE A PUBLICAT INFORMAȚII ACTUALIZATE PRIVIND SITUAȚIA DE SECURITATE DIN ISRAEL. CÎȚI MOLDOVENI AU CERUT AJUTOR

14.10.2023

 

 

Astăzi în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut loc o nouă ședință a Celulei de Criză, cu scopul de a evalua situația de securitate din Israel, notează Noi.md.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, într-un comunicat de presă a adus la cunoștința publicului următoarele informații importante:

Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează într-un regim de alertă și furnizează doar servicii consulare de urgență (eliberarea titlurilor de călătorie). Până în acest moment, Ambasada a primit peste 300 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și la zborurile comerciale. De asemenea, menționăm că diplomații noștri sunt în contact continuu cu autoritățile israeliene și serviciile de urgență pentru a verifica dacă nu există cetățeni moldoveni afectați. Rugăm cetățenii moldoveni care se afla pe teritoriul Statului Israel să se înregistreze folosind acest formular: https://shorturl.at/tvCR9
Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a decis delegarea a doi funcționari consulari la Ambasada Republicii Moldova din Israel pentru a întări capacitatea de operare a misiunii noastre. În același timp, avem în curs de desfășurare discuții cu companiile aeriene pentru a evalua posibilitatea suplimentării rutelor de zbor către și dinspre Tel Aviv.
Subliniem că zborurile comerciale de pe Aeroportul Ben Gurion continuă să opereze pe rutele Tel-Aviv - Chișinău, Tel-Aviv - București și alte destinații europene. Vă rugăm să verificați site-urile companiilor aeriene care efectuează zboruri către Israel: https://www.hisky.md; https://www.flyone.eu și https://www.tarom.ro
Autoritățile israeliene au anunțat că controlul la linia de delimitare cu Fâșia Gaza a fost complet preluat de armata israeliană și pe teritoriul Israelului nu se mai afla elemente teroriste ale Hamas.

Moldovenii aflați în Israel, îndemnați să se înregistreze pe o platformă online
MAEIE reamintește despre importanța respectării cu strictețe a instrucțiunilor de securitate emise de autoritățile israeliene. Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.
Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/
email: mailto:tel-aviv@mfa.gov.md
telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7)
Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 - gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.
+373 22 188 000 - pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.
+37379818081 (inclusiv WhatsApp)
mail: mailto:call.center@mfa.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.