MAI DIN RUSIA ORGANIZEAZĂ PENTRU LOCUITORII MOLDOVEI O “VIDEOCONFERINŢĂ”

27.11.2018
 

Direcția Migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei pentru regiunea Vologda organizează o „videoconferinţă” pentru cetățenii moldoveni potențiali participanți la Programul de Stat de susţinere a relocării benevole în FR a compatrioților din străinătate.

 

După cum se menţionează într-un comunicat al instituţiei, un acord în acest sens a fost atins în timpul „videoconferinţei”, organizate de Direcţia Migraţie cu reprezentantul MAI al Rusiei în Republica Moldova.

 

Subiectul discutat în cadrul acţiunii a vizat organizarea de lucrări comune în scopul susţinerii relocării în regiunea Vologda a compatrioților ruși care locuiesc, în prezent, în Moldova, dar care doresc să revină în patrie. La eveniment au participat șeful interimar al Direcției Migrație, colonelul de poliție, Irina Şevchiuc, șeful adjunct al Departamentului muncii și ocupării forței de muncă din regiunea Vologda, Eduard Sineaev, șeful Direcției cetățenie din cadrul Direcției Migraţiune, maiorul de poliţie, Daria Averianova.

 

În cadrul discuției, reprezentanții Oficiului pentru Migrație și ai Departamentului Muncii din regiune au explicat părții moldovenești particularităţile și condițiile pentru participarea la Programul de Stat de susţinere a relocării benevole în FR a compatrioților din străinătate, dar şi despre garanțiile oferite compatrioților. În rezultatul comunicării, s-a ajuns la o înţelegere privind continuarea cooperării și desfășurarea următoarei „videoconferinţe” deja cu potențialii participanți la Programul de Stat.

 

În plus, pentru viitorul apropiat se planifică organizarea unei „videoconferinţe” similare între regiunea Vologda și reprezentanța MAI al Rusiei în Republica Armenia. În perioada implementării Programului de Stat, începînd cu 1 ianuarie, 2015, mai mult de 2500 de solicitanți și membri ai familiilor lor au solicitat Direcţiei MAI al Rusiei pentru regiunea Vologda participarea la program. Au participat peste 1800 de persoane. Peste 1.600 de compatrioți ruși care au locuit în străinătate au avut ocazia să dobîndească cetăţenia Federaţiei Ruse.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.