MAREA BRITANIE VA CREA UN SISTEM DE VIZE PERFORMANT

11.11.2013
Foto: articles.economictimes.indiatimes.com

Premierul britanic, David Cameron, a anunțat despre măsurile guvernamentale de îmbunătățire ale sistemului de vize pentru a atrage liderii businessului din lume. Cei de la Home Office speră că aceste măsuri vor contribui la faptul ca investitorii străini vor acorda astfel mai multă atenție Marii Britanii. Printre măsurile, publicate la 6 noiembrie pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne ‒ crearea serviciului GREAT Club.

 

Este vorba de un serviciu, care va oferi suport managerilor de top străini pentru obținerea vizelor britanice. Acest serviciu va începe să funcţioneze la 31 decembrie, mai întîi, în regim pilot, care va dura 12 luni. În acest răstimp GREAT Club intenționează să-şi ofere serviciile celor 100 de lideri în afacerile internaționale ale căror activitate este legată de Marea Britanie și care au nevoie de o viză. Fiecărui candidat i se va oferi un manager personal, care se va ocupa de problema vizelor, care îşi va asuma soluționarea tuturor formalităților legate de obţinerea acesteia.

 

Un alt proiect de lungă durată al Guvernului britanic ‒ crearea unui sistem de imigrație, care să servească intereselor naționale ale țării: să contribuie la dezvoltarea economică, creșterea investițiilor, crearea noilor locuri de muncă. Și, în același timp, să fie un scut eficient de protecţie împotriva tuturor acelora, care nu au dreptul să se afle pe teritoriul Marii Britanii ‒ migranții ilegali. În plus, centrele de vize britanice din întreaga lume vor fi în măsură să le ofere business-călătorilor servicii de o calitate mai înaltă, decît înainte.

 

Pe parcursul anului Marea Britanie va aduce numărul de țări, în care va fi valabil serviciul prioritar de vize de la 67 pînă la 90. Posibilitatea de a obține viza în ziua adresării, pe care o au solicitanţii din India, o vor primi cetățenii din China, iar către sfîrșitul anului 2014, acest serviciu va fi accesibil şi pentru alte ţări, care, în Londra sînt considerate deosebit de importante. La Home Office consideră că aceste măsuri vor fi suficiente pentru a crea în Marea Britanie un sistem performant de vize.

 

Ministrul Afacerilor Interne a Marii Britanii,Theresa May, a declarat: "Vom continua să ţinem cont de interesele mediului de afaceri, permiţînd reprezentanţilor de vază ai acestuia să dezvolte economia țării, și, în același timp, să asigurare securitatea frontierelor ţării".

Sursa: gov.uk

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.