MESAJ IMPORTANT PENTRU MOLDOVENII AFLAȚI ÎN INDONEZIA

21.09.2017
Mesaj important pentru moldoveni aflați în Indonezia
 

Potrivit autorităților indoneziene, pentru perioada de pînă la 1 octombrie a acestui an a fost anunțat statutul sporit de Situații Excepționale în zona vulcanului Agung, din nord-estul Insulei Bali. A fost introdusă interdicția de a urca pe vulcan; zona de pericol sporit acoperă raioanele aflate pe o rază de 8 km de craterul acestuia.


Există pericolul prăbușirii fluxurilor de lavă puternice, a emisiilor de gaze toxice, a prafului vulcanic, a alunecărilor de teren și a fluxului de nămol, distrugerea infrastructurii economice și logistice, a liniilor electrice. Sînt posibile întreruperi în activitatea Aeroportului Internațional "Ngurah Rai" din or. Denpasar.


Autoritățile le recomandă cetățenilor care se află pe insula Bali, să respecte în următoarele două săptămîni măsuri de precauție sporită, să nu călătorească în zona centrală și nord-estică a insulei, inclusiv să se abțină de la vizitarea Templului hindus Besakih (situat la poalele vulcanului Agung), a Complexului Regal Tirta Empul, a Templelor Gili, Bedugul, precum și a orașelor Bangli, Karangasem, Gianyar, Amlapura și Ubud.


În plus, în legătură cu trezirea vulcanului Sileri (Podișul Dieng, provincia Java Centrală, Insula Java ), este recomandabil să se renunțe la vizitarea complexului Templul Arjuna, a lacului Telega Varna, a vulcanilor din împrejurimi Sikidang și Chandradimuka.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.