MIGRANŢII VOR FI OBLIGAŢI SĂ MUNCEASCĂ DOAR CU PATENTĂ ÎN RUSIA

18.09.2014
Foto: mk.ru

Începând cu 1 ianuarie 2015, migranţii care nu necesită viză, cel mai probabil vor munci în Rusia doar în baza patentelor de două tipuri, a comunicat  preşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti, Alexandr Kalinin.

 

Modificările în legislaţia migraţională prevăd anularea cotelor pentru locurile de muncă şi lărgirea valabilităţii patentelor.

 

– Dacă legea va intra în vigoare, funcţiile patentelor în baza cărora cetăţenii străini puteau munci doar pentru persoane fizice, vor fi completate cu posibilitatea de a se angaja şi la persoane juridice, – a explicat Kalinin.

 

Altfel spus, migranţii, care nu au nevoie de viză, în baza patentelor vor putea să muncească şi în alte domenii nu doar să se ocupe de munci casnice şi gospodăreşti.

 

Alexandr Kalinin, a menţionat că în sistemul de stabilire a cotelor pentru forţa de muncă activa o schemă foarte dificilă. Bazându-se pe experienţa sa de 5 ani de apărare a drepturilor migranţilor, Kalinin a comunicat că pentru a obţine permisul de muncă era necesar de a răscumpăra cota, iar costul acestui „serviciu” ajungea şi la 40 de mii de ruble (echivalentul 14800 de lei).

 

În aceste condiţii, apărătorul drepturilor omului face apel către concetăţeni să se adreseze cu toate întrebările în oficiile Congresului Diasporelor Moldoveneşti unde pot fi consultaţi privind angajarea legală în câmpul muncii din Federaţia Rusă. Serviciul juridic al Congresului îi va ajuta pe concetăţeni să evite greşelile legate de plata pentru patente, care pot duce la transferarea greşită a banilor şi respectiv la anularea actului.

 

Pentru ajutor oamenii se pot adresa:

În Rusia: 107031, oraşul Moscova, str. Rojdestvenka, 7.

Program: Luni-Vineri, 09.00 – 18.00, Sâmbătă 09.00 – 13.00.

 Tel.: +7 (495) 795 98 82, E-mail: info@moldova.ms.

 

În Moldova: oraşul Bălţi, str. Mihai Viteazul, 58/10.

Program: Luni-Vineri, 08.00 – 17.00, Sâmbătă 09.00 – 13.00.

Tel.: : +373 608 999 99 Е-mail: bl@moldova.ms.

 Web: http://www.moldova.ms

 

Sursa: moldova.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.