MIGRANȚII MOLDOVENI VOR OBȚINE PAȘAPOARTE FĂRĂ A SE DEPLASA LA AMBASADĂ

12.05.2017
Foto: viza.md

Un proiect pilot în acest sens se va implementa în curînd pentru moldovenii din SUA în contextul realizării programului „Ambasada vine mai aproape de tine". La data de 19-20 mai 2017, funcționarul consular al Ambasadei Republicii Moldova în SUA va efectua o vizită de serviciu la Chicago, IL, în vederea acordării asistenței consulare cetățenilor moldoveni. Serviciile consulare disponibile în cadrul acestei vizite vor cuprinde un larg spectru de acțiuni consulare, printer care se regăsesc în premieră pașapoartele biomtrice și buletinele de identitate moldovenești. Pînă în prezent, din motive tehnice, aceste servicii nu se perestau în teritoriu.

 

Orarul audiențelor:

 

Vineri, 19 mai 2017 între orele 12.00 și 16.00

Sîmbătă, 20 mai între 09.30 și 15.00

 

Adresa locației:

 

3601 E. Algonquin Rd., Ste. 880, Rolling Meadows, IL 60008

 

Serviciile consulare:

 

Taxa consular pentru pașapoarte biometrice este 112 USD și în cazul pierderii – 115 USD.

Buletine de identitate - taxa consulară este 73 USD și în cazul pierderii 84 USD;

Taxa consulară pentru procură este – 37 USD; Declarație – 16 USD; certificare a copiei după act – 3 USD pentru o pagină.

Titluri de călătorie - taxa consulară este de 27 USD (Pentru minori – GRATUIT).

Acte de Stare civilă - taxa consulară pentru transcrierea certificatelor de căsătorie / divorț - 40 USD, certificatele de naștere – GRATUIT.

 

Solicitări acte din RM (Cazier judiciar; duplicate după certificate de Stare civilă (naștere/căsătorie/divorț/deces) - taxa consulară pentru acest serviciu este de 50 USD.

 

IMPORTANT: În cazul documentării cu acte de identitate (buletin de identitate / pașaport biometric / Titlu de călătorie ), solicitanții urmează să prezinte 2 fotografii color în format 10X15 (100x150 mm) identice pe fundal alb, en face și 2 fotografii în format 3x4 cm cu aceleași caracteristici.

 

NOTĂ: Toate actele prezentate în original, urmează să fie însoțite de copii xerox în calitate bună. Totodată, toate taxele consulare – vor fi percepute exclusiv în formă de "Money Order", emis pe numele "Embassy of Moldova", cu indicarea plătitorului, iar la "Memo"- serviciul consular solicitat.

 

Reamintim că acordarea asistenței consulare ,,în teren" face parte din proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine" inițiat la finele anului 2008 de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, care presupune deplasarea periodică a funcţionarilor consulari pentru a presta servicii consulare „în teren", inclusiv pe teritoriul statelor de acreditare prin cumul, unde concentraţia cetăţenilor moldoveni este una mare.

 

Calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI.  

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.