MINISTERUL RUS DE EXTERNE NU SE AȘTEAPTĂ LA SEMNAREA UNUI ACORD PRIVIND SIMPLIFICAREA REGIMULUI DE VIZE LA SUMMITUL UE-RUSIA

30.11.2012
Foto: inosmi.ru

Este puțin probabil că la summit-ul Rusia-UE din decembrie va fi semnat un acord privind simplificarea în continuare a regimului de vize. "Versiunea îmbunătăţită este gata pentru a fi semnată încă la începutul anului, dar cel mai probabil, acordul nu va fi încheiat în timpul summit-ului", - a declarat ambasadorul cu misiuni speciale pe lîngă Ministerul de Externe din FR, Anvar Azimov. Înalţii demnitari din Rusia consideră o piatră de încercare pentru semnarea acestui acord refuzul UE de a include în categoria persoanelor preferenţiale la care regimul de vize nu se aplică, titularii pașapoartelor de serviciu.


Rusia este gata să mai aștepte încă un an pentru a obţine progrese în negocierile cu Uniunea Europeană privind regimul de călătorie fără vize, a declarat reporterilor reprezentantul special al Ministrului de Externe, Anvar Azimov. "Dacă pînă la sfîrșitul anului 2013 nu va fi un progres în sensul dezvoltării relaţiilor (un regim fără vize) Rusia va face concluzii pentru ea înseși. Însă suntem dispuși să fim răbdători încă un an. Doar știi că rușii se decid greu, dar apoi lovitura va fi adecvată și asimetrică. Suntem împotriva acestui lucru şi cred că, totuşi, ar trebui să ajungem la un acord",- a spus Azimov. Potrivit dlui, în UE 17 țări sunt gata să accelereze tranziția la un regim fără vize cu UE, iar 10 state sunt împotriva.
 

Sursa: votpusk.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.