MOLDOVA ŞI RUSIA VOR FACE SCHIMB DE INFORMAŢII PRIVIND CIRCULAŢIA MĂRFURILOR ŞI AUTOMOBILELOR LA HOTAR

27.02.2013
Foto: border.gov.md

Serviciile vamale ale Republicii Moldova şi Federaţia Rusă, din martie 2013, vor efectua un schimb permanent de informaţii privind intenţia de a scoate mărfuri şi unităţi de transport din ţarile lor. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul Serviciului Federal Vamal al Rusiei, la o asemenea înţelegere s-a ajuns în cadrul întrevederii de lucru de la Moscova a experţilor serviciilor vamale din Moldova şi Rusia.

 

În cadrul întrevederii părţile au discutat rezultatele experimentului privind schimbul de informaţii preliminare privind mărfurile şi transportul care circulă prin hotarele Rusiei şi Moldovei cu transportul auto. Participanţii au menţionat rezultatele pozitive ale experimentului şi au convenit să efectueze acest schimb de informaţii în mod permanent.

 

Experţii din cele două ţări au discutat, de asemenea, acţiunile privind desfăşurarea experimentului ce ţine de schimbul de informaţii privind mărfurile şi unităţile de transport, care de facto au fost introduse şi scoase de pe teritoriul celeilalte ţări. În cadrul întrevederii au mai fost abordate aspecte referitoare la schimbul de informaţii privind alte tipuri de transport, în afară de cel auto. La finalul întrevederii a fost semnat un protocol.
 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.