MOLDOVA ŞI TURCIA AU MARCAT 20 DE ANI DE LA INSTITUIREA RELAŢIILOR DIPLOMATICE BILATERALE

26.03.2012
Foto: kp.md

În incinta Ambasadei Turciei la Chişinău a avut loc o recepţie solemnă cu ocazia aniversării a 20 de ani de la  instituirea relaţiilor diplomatice dintre Moldova şi Turcia.

În deschiderea evenimentului, Ambasadorul Turciei la Chişinău Mahmett Selim Kartal a declarat că cele două popoare au multe în comun.

 

Excelenţa Sa a salutat legăturile strînse existente cu fraţii din Găgăuzia, care sînt creştini ortodocşi, dar vorbitori de limbă turcă. „Ne bucurăm că UTA Găgăuzia reprezintă o importantă parte componentă a Moldovei, contribuind la asigurarea stabilităţii în Republică”, a declarat  Mahmett Selim Kartal.

 

Vice-premierul moldovean, ministrul economiei, Valeriu Lazăr a subliniat importanţa investiţiilor turceşti pentru economia Moldovei şi s-a pronunţat în favoarea aprofundării dialogului dintre cele două state. Oficialul a precizat că în curînd Republica Moldova va fi vizitată de o delegaţie a miniştrilor turci: Ministrul Afacerilor Externe şi Ministrul Comerţului şi Vămilor.

 

Vice-premierul RM a mulţumit autorităţilor de la Ankara pentru ajutorul financiar, în valoare de 25 mln. dolari, oferit de Agenţia Turcă pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională  /TIKA/. Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Turcia au fost instituite la 3 februarie 1992.

 

Sursa: kp.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.