MOLDOVA ŞI UCRAINA VOR CONSTRUI UN POD PESTE NISTRU ÎN REGIUNEA ORAŞULUI IAMPOL

23.11.2012
Foto: nit.md

Proiectele prioritare în cadrul Euroregiunii „Nistru”, convenite între partenerii din Republica Moldova şi Ucraina pentru următorul interval de timp, se referă la construirea unui pod peste rîul Nistru în regiunea oraşului Iampol, a sistemelor de purificare de la Soroca şi Moghiliov-Podolsk, deschiderea podului „Unguri-Broniţa”, cooperarea transfrontalieră, precum şi cea în domeniile culturii, turismului şi sportului, relatează basa.md. Anunţul a fost făcut de preşedintele Euroregiunii „Nistru”, preşedintele Consiliului regional Viniţa, Serghei Tatusiak, la întrevederea cu viceministrului Andrei Popov.

 

În timpul discuţiilor, oficialii au împărtăşit un punct de vedere comun, potrivit căruia Euroregiunea este o platformă foarte benefică pentru atragerea investiţiilor europene în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun.

 

În acest sens, părţile au pledat pentru realizarea unor asemenea proiecte în domeniile ecologiei, infrastructurii, facilitării schimburilor comerciale şi contactelor interumane.

 

Sursa: moldovenii.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.