MOLDOVA RAMÎNE ÎN CATEGORIE ROȘIE PENTRU CIPRU

26.07.2021

 

 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că Republica Cipru actualizat condițiile de intrare în țară. Astfel, toate persoanele care vor să călătorească în Republica Cipru trebuie să se înregistreze pe pagina

https://cyprusflightpass.gov.cy, cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în țară.


Totodată, Cipru a actualizat lista statelor din categoria roșie, unde a fost inclusă și R. Moldova.

 

Din categoria roșie mai fac parte: Rusia, Luxemburg, Olanda, Spania, Malta, Portugalia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Egipt, Belarus, Armenia, Georgia, Bahrein, Regatul Unit, Kuweit, Bosnia si Herțegovina, Muntenegru, Albania, Brunei, Coreea de sud, Andorra, San Marino.

 

I) Pentru cetățenii țărilor menționate mai sus este obligatoriu prezentarea unui test molecular de tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu 72 ore înainte de călătorie, precum și efectuarea celui de-al doilea test PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea pe aeroport. Se instituie măsura autoizolării pînă anunțarea rezultatului testului SARS-CoV-2.

 

II) Pentru cetățenii ciprioți și membrii familiei lor (soț/soție de cetățenie străină și copiii lor minori), rezidenți legali și posesorii pașapoartelor diplomatice/de serviciu:

 

efectuarea unui test molecular tip RT-PCR pe aeroport;
autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 72 ore;


efectuarea unui al doilea test tip RT-PCR la finalul celor 72 ore de autoizolare, ieșirea din autoizolare fiind permisă doar dacă rezultatul este negativ;
trimiterea rezultatului la adresa de e-mail: monada@mphs.moh.gov.cy.

În cazul rezultatului pozitiv, persoanele vor rămîne în autoizolare timp de 14 zile. Rezultatul acestuia va fi expediat la adresa: monada@mphs.gov.cy.

Toate informațiile relevante privind informațiile de călătorie pot fi consultate pe adresele de website: www.visitcyprus.com și www.cyprusflightpass.gov.cy.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.