MOLDOVENII AU DREPTUL DE A INTRODUCE ÎN RM BUNURI A CĂROR VALOARE ÎN VAMĂ NU DEPĂȘEȘTE SUMA DE 300 EURO

13.01.2014
Foto: maramedia.ro

Portalul Viza.md reamintește că începînd cu 1 ianuarie 2014 a fost majorată valoarea neimpozabilă a bagajelor importate de persoanele fizice pînă la 300 de euro. Astfel, cetățenii au dreptul de a introduce în Republica Moldova, fără achitarea taxei vamale și altor impozite bunuri a căror valoare în vamă nu depășește suma de 300 euro (anterior valoarea a fost limitată pînă la 200 de euro).

 

Scutirea de impozite este valabilă dacă bunurile din bagajele personale ale călătorilor nu sunt destinate activităţii comerciale sau de producţie. Valoare neimpozabilă în sumă de 300 de euro se aplică și trimiterilor poștale internaționale. Astfel, cetățenii pot primi, prin intermediul trimiterilor poştale internaţionale, bunuri cu condiţia că valoarea lor în vamă nu depăşeşte suma de 300 euro şi nu sînt destinate activităţii comerciale sau de producţie.

 

Conform Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la stabilirea destinaţiei mărfurilor se iau în considerare categoria și cantitatea mărfii, precum și circumstanţele legate de călătorie (scopul călătoriei, durata ei, ţara în care s-a aflat şi ţara în care pleacă persoana).

 

Obligaţia de a confirma faptul că marfa nu este destinată activităţii comerciale sau de producţie se pune în seama persoanei fizice care deplasează marfa.

 

Mai multe detalii despre valoarea bunurilor și determinarea valorii în vamă, persoanele interesate se pot adresa la Centrul de Apel al Serviciului Vamal (telefon +373 22 574 111).

 

Sursa: Customs.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.