MOLDOVENII CARE AU INTERDICŢIE DE A ACTIVA ÎN RUSIA AR PUTEA FI ANGAJAŢI LA MUNCĂ LEGALĂ ÎN ISRAEL

20.03.2014
Foto: ntv.ru

O parte dintre cetăţenii moldoveni care au interdicţie de a activa pe teritoriul Rusiei ar putea fi angajaţi la muncă legală în Statul Israel ‒ declarația îi aparține directorului Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă al Republicii Moldova (ANOFM), Ion Holban.

 

Acţiunea în cauză este prevăzută în Acordului bilateral dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel, este vorba de angajarea a circa 1000 de persoane. Actualmente se negociază un Acord adițional pentru mărirea acestui număr pînă la 8000 de persoane.

 

În baza prevederilor acordului existent salariul minim brut lunar estimat pentru un muncitor în construcţii în Israel este aproximativ 1.500 dolari SUA (1 dolar = 3.8 NIS) pentru 211 ore de lucru pe lună. Pentru fiecare oră suplimentară de lucru muncitorul va primi remunerare suplimentară, conform numărului de ore lucrate efectiv de către acesta

 

Persoanele interesate pot contacta la acest subiect Centrul de Apel Piața Muncii:

Tel: 0 8000 1000 – apel gratuit din Republica Moldova

Tel: +373 22 83 84 14

www.anofm.md

www.angajat.md

 

Reamintim că recent ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova a solicitat ANOFM abordarea cu prioritate a pieței de lucru din Israel în conformitate cu Acordul dintre Moldova și Israel, care permite angajarea moldovenilor pe piața muncii de acolo, în condiții cel puțin la fel de bune ca cele pe care le aveau în Rusia.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.