MOLDOVENII CARE AU INTERDICŢIE DE INTRARE PE TERITORIUL RUSIEI, ÎNSĂ PE ANUMITE CĂI ILICITE AU INTRAT ÎN ACEASTĂ ŢARĂ RISCĂ PÎNĂ LA 4 ANI PRIVAȚIUNE DE LIBERATE

04.12.2013
Foto: rus-obr.ru

Conform  informaţiei difuzate de către Serviciul Federal pentru Migraţie al Federaţiei Ruse, în urma modificării legislaţiei migraţionale a acestei ţări, cetăţenii străini care au interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, însă pe anumite căi ilicite au intrat în această ţară, sînt pasibili de răspundere penală, pedeapsa fiind prevăzută pe un termen de pînă la 4 ani privaţiune de libertate.

 

Aceasta se referă şi la cetăţenii care şi-au schimbat numele sau prenumele cu scopul de a intra în această ţară.

 

De asemenea, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chișinău (MAEI), începînd cu luna noiembrie 2013, Serviciul Federal pentru Migraţie al Federaţiei Ruse refuză eliberarea permiselor de muncă tuturor cetăţenilor străini care la intrarea pe teritoriul ţării n-au declarat în cartelele migraţionale scopul – muncă.

 

Portalul Viza.md reamintește că persoanele interesate pot verifica prin internet dacă au sau nu acces în Federația Rusă. Serviciul Informațional de verificare poate fi accesat AICI.

 

Procedura de a afla informații suplimentare despre motivele interdicțiilor aplicate, încălcările exacte ale regimului migrațional rusesc, perioada de interdicție, sancțiunile administrative, precum și procedura de apel, este descrisă AICI.

 

În cazul apariţiei întrebărilor sau situaţiilor neclare se sugerează ca cetățenii să se adreseze la Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene la numerele de telefon: 080090990 (din Republica Moldova) şi +373 22 690990 (din străinătate).

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.