MOLDOVENII CARE CĂLĂTORESC FĂRĂ VIZE ȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE MUNCĂ ÎN UE VOR FI CONSIDERAȚI AFLAŢI ILEGAL

27.06.2014
Foto: immigrazione.biz

Persoanele care vor desfăşura activităţi de muncă (inclusiv pentru perioade mai scurte de trei luni) fără a avea viza specifică şi autorizaţia pentru muncă (nulla osta în cazul Italiei) vor fi considerate aflate ilegal şi riscă să li se aplice măsuri care ar exclude o intrare ulterioară în Spaţiul Schengen – despre aceasta atenționează într-un aviz al său Ambasada Republicii Italiene în Republica Moldova, în contextul călătoriilor fără vize în UE cu pașaport biometric moldovenesc.

 

Aceeaşi măsură poate fi luată faţă de cetăţeanul Republicii Moldova, care rămîne în Spaţiul Schengen pentru o durată ce depăşeşte 90 zile, fără a avea un permis de şedere sau o viză de lungă durată (cu valabilitatea de peste 90 zile).

 

Portalul Viza.md reamintește că regimul fără vize între Statele Uniunii Europene şi Republica Moldova NU se aplică în cazul intrărilor/călătoriilor motivate de activităţi de lucru, chiar şi cu durata mai mică de 90 zile. În acest caz este necesar să solicitaţi viza de intrare corespunzătoare, conform modalităţilor şi procedurilor prevăzute de dispoziţiile naţionale ale fiecărui Stat al Uniunii Europene.

 

La fel, liberalizarea regimului de vize NU se aplică pentru şederile, ale căror durată depăşeşte 90 zile (activităţi de muncă, reîntregirea familiei, studiu etc.). Noul regim de vize nu conţine nici un fel de restricţii de circulaţie în interiorul Spaţiului Schengen, întrucît controalele la frontierele interne, între ţările ce aplică integral Acordul Schengen, sînt eliminate. Rămîn însă în vigoare controalele la frontierele dintre ţările Schengen cu Cipru, Croaţia, Bulgaria şi România.

 

Informații adiţionale la subiect puteţi vizualiza AICI.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.