MOLDOVENII DIN EAU VOR BENEFICIA DE ASISTENȚĂ CONSULARĂ

08.05.2018
 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va întreprinde, în perioada 8–10 mai curent, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite (EAU), în cadrul căreia va fi deschisă Ambasada Republicii Moldova în această țară, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

 

Agenda de lucru a Ministrului Ulianovschi, pe lîngă ceremonia de inaugurare a misiunii diplomatice, programată pentru data de 10 mai, ora 19.30, în capitala Adu Dhabi, include un șir de întrevederi bilaterale cu membrii Guvernului EAU, oficiali de diferit rang din emiratele Dubai și Abu Dhabi, participarea la Forumul economic moldo-emirian, precum și o reuniune cu conaționalii stabiliți în această țară. În cadrul discuțiilor vor fi abordate aspectele extinderii dialogului politic între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite, intensificarea relațiilor comercial-economice, culturale, juridice etc.

 

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite au fost stabilite la 21 decembrie 1995, fiind semnate în prezent 7 tratate bilaterale. Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2017 volumul exporturilor moldoveneşti în Emiratele Arabe Unite a însumat 2,47 mln USD (comparativ cu 788,22 mii dolari SUA în anul 2016), iar volumul importurilor a constituit 1,89 mln USD (comparativ cu 1,08 mln USD în anul 2016).

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.