MOLDOVENII DIN ITALIA, PORTUGALIA, ROMÂNIA ȘI SPANIA POT TRIMITE BANI ACASĂ LA COSTURI MINIME

23.05.2015
Foto: viza.md

Întreprinderea de Stat "Poșta Moldovei" a lansat, în cadrul unei conferințe de presă, serviciul de transferuri băneşti electronice rapide dintre Spania și Republica Moldova, în ambele direcții, și Portugalia și R. Moldova într-o direcție.

 

Serviciul presupune ca cetățenii moldoveni din Spania și Portugalia să transfere bani în R. Moldova prin intermediul oficiilor poștale, avînd la dispoziție un act de identitate și adresa destinatarului.

 

Conform serviciului, pentru transferurile din Spania este stabilit un comision de 5 euro pentru sumele de pînă la 250 de euro și un comision de 25 de euro pentru sumele de peste 2000 de euro.

 

Pentru transferurile din Portugalia este prevăzut un comision de 6 euro pentru sumele de pînă la 100 de euro și un comision de 45 de euro pentru sumele de peste 2000 de euro. În ambele cazuri pot fi transferate sume nu mai mari de 2500 de euro.

 

Acest serviciu oferă acces locuitorilor de pe întreg teritoriul țării la transferuri rapide, în maximum 24 de ore, și la un preț de cinci ori mai mic decît serviciile de transfer existente.

Cetățenii din R. Moldova se pot adresa la orice oficiu poștal din localitate cu buletinul pentru a primi suma transferului în valută străină sau în lei".

 

Servicii similare există deja între Poșta Moldovei și cea a Italiei și a României. Reprezentanții de la ÎS "Poșta Moldovei" au dat asigurări că în scurt timp serviciul va fi extins și cu Israel, Grecia, Franța și Federația Rusă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.