MOLDOVENII DIN ITALIA VOR BENEFICIA DE SUSŢINERE DIN PARTEA STATULUI

16.11.2011

Republica Moldova va semna cu Italia un Acord privind protecţia socială a migranţilor. Implementarea acestui Acord le va permite moldovenilor aflaţi în Italia să se angajeze legal în cîmpul muncii.


Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a declarat pentru NOI.md că deja există solicitări din partea unor întreprinderi din Italia pentru angajarea moldovenilor. Totodată, Acordul prevede şi reprofilarea cetăţenilor moldoveni în Italia. „De multe ori, cei care muncesc acolo necesită o schimbare de profesie, deoarece nu au un loc de muncă după specialitatea obţinută acasă”, a precizat Valentina Buliga.


De asemenea, părţile intenţionează să se informeze reciproc despre situaţia pe piaţa de muncă a imigranţilor moldoveni, precum şi despre acţiunile întreprinse pentru a-i reîntoarce în ţara de origine.


Un alt acord, negociat în prezent de Moldova şi Italia, ţine de oferirea sprijinului copiilor rămași fără grijă părintească în rezultatul plecării părinţilor la muncă peste hotarele ţării.
 


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.