MOLDOVENII DIN MAREA BRITANIE RISCĂ DEPORTAREA

19.04.2016
Zece legi noi intră în vigoare luna aceasta în Marea Britanie
 

Aprilie 2016 este o lună plină de schimbări pentru persoanele care trăiesc și muncesc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

 

O serie de noi legi și politici intră în vigoare, acestea urmând să afecteze în mod direct sau indirect aproape toată populația, de la lucrătorii din sectorul public până la proprietarii de câini.

 

Iată care sunt noile legi și ce schimbări aduc acestea, conform unui articol publicat de cotidianul britanic The Independent.

 

Aprilie este o lună a marilor schimbări pentru persoanele care trăiesc și muncesc în Marea Britanie .

 

Taxele locale pentru proprietăți vor crește. În Anglia, impozitul pentru o proprietate de tip mediu va crește de luna aceasta în medie cu 58 £. Cei care locuiesc în case mai mari vor trebui să plătească mai mult.; este cea mai mare creștere a acestui impozit, din ultimii opt ani.

 

Muncitorii slab plătiți, care au peste 25 de ani, vor primi salariul de subzistență. La data de 1 aprilie a fost introdus salariul minim de 7,20 £ pe oră, care le oferă lucrătorilor din partea de jos a grilei de salarizare, în vârstă de cel puțin 25 de ani, o mărire de salariu de 50 de pence la oră.

 

Vor fi introduse microcipuri câinilor. Din 6 aprilie toți proprietarii de câini din Anglia, Scoția și Țara Galilor vor fi obligați prin lege să le introducă microcipuri animalelor de companie, iar detaliile lor vor fi păstrate într-o bază de date autorizată, cum ar fi Petlog.

 

Lucrătorii din afara UE care câștigă mai puțin de 35.000 de lire sterline anual riscă deportarea. Modificările regulilor de acordare a vizelor britanice înseamnă că muncitorilor extracomunitari nu le va fi permis să rămână în țară pentru mai mult de cinci ani, cu excepția cazului în care pot dovedi că au venituri anuale care depășesc suma de 35.000 £.

 

Rețetele medicale se vor scumpi. La data de 1 aprilie, taxa de bază de prescripție a NHS în Anglia a crescut cu 20 de pence, ajungând la £ 8.40 pe articol. Rețetele rămân libere în Scoția și Țara Galilor. Costul unui control stomatologic în cadrul NHS a crescut, de asemenea, cu 5 %, până la 19,70 £.

 

Oricine cumpără o proprietate suplimentară va plăti o taxă de timbru mai mare. Cumpărătorii celei de-a doua locuințe vor plăti cu 3 la sută mai mult la taxa de timbru pentru achiziții de peste 40.000 £, de la 1 aprilie 2016. Casele mobile și bărcile sunt scutite de această majorare de taxă.

 

Pensiile de stat vor fi plătite în mod diferit. Cei care se vor pensiona după 6 aprilie, vor primi venitul sub altă formă decât până acum. În loc de o pensie de stat de bază, plus o pensie suplimentară, va exista o plată forfetară de 155,65 £ pe săptămână. Aceasta reprezintă o creștere față de minimul anterior de 120 £.

 

Salariul va crește pentru cei care lucrează în sectorul public. Peste un milion de lucrători din sectorul public vor simți o creștere a veniturilor, în medie cu 1 la sută în această lună. Guvernul a susținut că acest lucru va proteja 200.000 de locuri de muncă în serviciile publice, cum ar fi NHS sau forțele armate.

 

Chiriile locuințelor chiriașilor sociali vor scădea. Dacă închiriați casa de la o asociație de locuințe sau de la consiliul local, începând din această lună chiria va scădea cu 1% în fiecare an, pentru următorii patru ani.

 

O nouă deducere personală va stimula economiile. O altă politică anunțată în bugetul de anul trecut, care va intra în vigoare la data de 6 aprilie este introducerea unor noi cote ale deducerii personale, ceea ce va permite oamenilor să câștige un venit net de până la 1.000 £.

 

 

Sursa: regatulunit.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.