MOLDOVENII DIN RUSIA SÎNT INVITAȚI DE PAȘTE ÎN CATEDRALA PATRUZECI MUCENICI DIN SEVASTA DIN OR. MOSCOVA

09.04.2015
Arina Burghiu

Președintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia, Alexandr Kalinin, invită cetățenii Republicii Moldova aflați în Rusia la sărbătoarea Sfintelor Paște în catedrala Patruzeci Mucenici din Sevasta din orașul Moscova, unde va fi citită liturgia în diferite limbi, cît și în limba maternă.

 

După spusele lui Alexandr Kalinin, ”conform obiceiurilor străvechi, în noaptea de Paște  toate familiile din Moldova asistă la liturgia sacră. Fiecare familie vine la biserică cu pască și cu ouă roșii, pregătite în stil tradițional. Pentru concetățenii noștri noaptea de paște este simbolul reînoirii, deaceea sărbătoarea Sfintelor Paști este una specială pentru creștinii ortodocși din Moldova”.

 

Cu sprijinul Congresului Diasporelor Moldovenești  compatrioții vor avea posibilitatea de a sfinți pasca conform tradițiilor moldovenești după Sfînta slujbă de Paște, și de a discuta cu preotul în limba maternă.

 

Începutul Sfintei Slujbe: 11 aprilie la ora 23.20

 

Adresa: or. Moscova, str. Dinamovskaia, stația metro ”Proletarscaia” sau ”Krestianskaia Zastava”, vis-a-vis de Mănăstirea Novospaskaia.

Informație detaliată la telefonul: + 7 495 795 98 82

 

 

 

Sursa: moldova.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.