MOLDOVENII DIN STRĂINĂTATE VOR COMUNICA MAI UŞOR CU CEI DRAGI DIN REPUBLICĂ

19.12.2011
Foto: moldova.diaspora.md

Cetățenii moldoveni aflați peste hotare vor putea comunica mai eficient cu tara natală datorită modernizării site-ului www.diaspora.md, care este administrat de Biroul Relații Interetnice.


Acest lucru a fost posibil datorita Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Moldova, în cadrul proiectului Susținerea implementării componentei de migrație și dezvoltare a Parteneriatului de Mobilitate UE–Moldova, proiect finanțat de Uniunea Europeană, în valoare totală de aproximativ 2 milioane de euro.

 

Astfel, pagina web a fost extinsă cu informații pentru cetățenii moldoveni de peste hotare, privind legislația, actele internaționale, inițiativele care au în vizor diaspora, noutăți si evenimente despre Moldova, surse locale TV și radio, precum și o listă detaliată a contactelor asociațiilor diasporei stabilite în străinătate, se spune intr-un comunicat de presă, remis agenției de către OIM, comunică Moldpres.

 

In scopul facilitării comunicării diasporei cu baștina, a fost creat și un modul de înregistrare on-line a asociațiilor diasporei, care va permite crearea în regim on-line a unei baze de date a asociațiilor diasporei în fiecare tară de destinație a emigranților moldoveni.

 

Pe site a fost integrat și un forum pentru a stimula și facilita comunicarea cu diaspora si în cadrul acesteia. Astfel, forumul va da posibilitatea consultării online a poziției diasporei în legătură cu inițiativele legislative ce vizează moldovenii aflați peste hotare. Forumul include și un modul cu întrebări privind cele mai importante probleme ce țin de diasporă și emigranți, expediate Guvernului spre consultare, răspunsurile în cauză, precum și integrarea unui modul de întrebări frecvente.

 

Sursa: tv7
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.