MOLDOVENII POT INTRA ÎN UCRAINA FĂRĂ TESTE PCR

08.06.2021

 

 

Autoritățile ucrainene au permis cetățenilor străini intrarea în țară nu doar în baza rezultatelor testelor PCR pentru coronavirus, ci și a unui test la anticorpi, precum și a unui certificat de vaccinare completă.


Acest lucru este menționat în rezoluția Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, publicată pe site-ul guvernului.

 

Certificatul de vaccinare este valabil la două săptămîni după a doua doză și trebuie eliberat în limba engleză sau cu o traducere în limba engleză.


În plus, guvernul a permis cetățenilor Ucrainei, la prezentarea unui test PCR sau a unui test expres la anticorpi, să nu meargă în autoizolare.

 

Trebuie remarcat faptul că OMS a aprobat deocamdată utilizarea vaccinurilor Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm și Sinovac.


Astfel, cetățenii Republicii Moldova și ai altor țări pot intra în Ucraina la prezentarea unuia dintre următoarele documente: test PCR negativ pentru Covid (72 ore); test la anticorpi (72 ore); certificat de vaccinare completă (vaccinuri recunoscute de OMS) în limba engleză.


După cum s-a anunțat anterior, cetățenii vor putea călători în Uniunea Europeană fără vaccinuri și fără certificate electronice COVID. Dreptul lor la libera circulație nu va fi încălcat. Cu toate acestea, acești cetățeni vor trebui să prezinte certificatul cu un rezultat negativ la testul pentru COVID-19 sau să respecte regimul de carantină/autoizolare.

 

Acest lucru rezultă din răspunsurile oficialilor UE în ceea ce privește funcționarea certificatelor electronice COVID (UE Digital COVID Certificat sau EUDCC), introduse de către Uniunea Europeană de la 1 iulie 2021 pentru a putea călători în UE.

 

UE subliniat că noul certificat nu va fi o condiție pentru libera circulație în blocul comunitar. În buletinul informativ emis de Comisia Europeană se menționează faptul că "nu există nicio discriminare împotriva celor care nu au fost vaccinați. Persoanele care nu au fost vaccinate ar trebui să aibă posibilitatea de a continua să-și exercite drepturile de liberă circulație, la necesitate ținînd cont de restricții, cum ar fi testarea sau carantina/autoizolarea".

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.