MOLDOVENII POT OBȚINE VIZA MACEDONIANĂ FĂRĂ A SE DEPLASA LA BUCUREȘTI

22.07.2014
Foto: www.moveoneinc.com

Pentru a evita călătoria la București (la Ambasada Macedoniei în România) după viza macedoniană de scurt sejur, cetățenii. Republicii Moldova pot depune cererea de viză prin procură.

 

Taxa pentru viză se achită în euro, la Ambasadă, la depunerea documentației. Documentele se examinează pînă la 10 zile. Adresa Ambasadei poate fi vizualizată AICI.

 

Documente necesare:

1.     Formularul completat şi semnat de către solicitant.

2.     1 fotografie tip paşaport, pe fundalalb.

3.     Asigurarea de călătorie (original + copie).

4.     Paşaport (original + copia paginii cu fotografia).

5.     Invitaţia notarială de la organizatorii din Republica Macedonia ai evenimentului sau, după caz, invitaţia notarială de la persoana care face invitaţia în Macedonia / rezervare la hotel şi dovada plăţii (pentru turişti).

6.     Împuternicire notarială pentru persoana care depune/ridică paşapoartele.

 

 

Portalul VIZA.md reamintește că:

- în prezent, cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de pașaportul pe care îl dețin (biometric sau simplu) au nevoie de viză pentru a călători în Macedonia;

- cetăţenii Republicii Moldova, care dețin o viză Schengen tip C cu multiple întrări, valabilă pentru perioada şederii în Republica Macedonia, nu au nevoie de viza macedoneană pentru un sejur de pînă la 15 zile în Republica Macedonia. Perioada de ședere fără viză va fi decisă de către autoritățile de frontieră macedoniene pentru fiecrae caz în parte.

- Republica Moldova și Macedonia sînt la etapa finală de negociere a acordului privind călătoriile fără vize a cetățenilor ambelor state

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.