Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

MOLDOVENII VOR PUTEA VIZITA FĂRĂ VIZE FEDERAȚIA SFÎNTUL KITTS ȘI NEVIS

30.10.2017
Moldovenii vor putea vizita fără vize o țară de poveste
 

Cetățenii Republicii Moldova vor putea vizita în curînd fără viză un loc minunat – Federația Sfîntul Kitts și Nevis.


Acest stat din Marea Caraibelor de Est este format din două insule – Sf. Kitts și Nevis, aparținînd Antilelor Mici, și este cel mai mic stat din emisfera vestică, atît după suprafață, cît și după populație.

 

Eliminarea regimului de vize între Republica Moldova și Federația Sfîntul Kitts și Nevis pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice, oficiale, de serviciu și pașapoarte obișnuite este prevăzută de un proiect de acord interguvernamental, negocierile pe marginea căruia au fost aprobate de guvernul țării noastre.

 

Se prevede ca cetățenii ambelor țări să poată rămîne fără vize în țară (intrare, ieșire, tranzit) cel mult 90 de zile în termen de 6 luni de la data primei intrări. Abolirea regimului de vize între țări va permite dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare, extinderea relațiilor comerciale și economice, culturale, științifice și turistice.

 

Potrivit ONU, numărul total de cetățeni ai Federației Sfîntul Kitts și Nevis în 2016 s-a ridicat la 56 de mii. În același timp, PIB-ul țării a fost de 852 de milioane de dolari SUA. Cetățenii Federației Sf. Kitts și Nevis au acum posibilitatea de a călători fără vize în peste 100 de țări ale lumii. 

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou