MOSCOVA VA CONSTRUI RELAȚII CORECTE CU MIGRANȚII

03.11.2016
Moscova va construi relații corecte cu migranții
 

Pe data de 26 octombrie, în incinta Casei Naționalităților de la Moscova a avut loc prima reuniune de lucru a Prezidiului Consiliului pe probleme naționale, creat de curînd, ]n cadrul Guvernului de la Moscova.

 

„Efectul și rezultatele muncii noastre depind de coordonare, de interacțiunea tuturor structurilor, și nu numai ale acelora de la putere”, a declarat șeful Departamentului securitate regională și combaterea corupției a orașului Moscova, Vladimir Cernikov, care face parte și dlui din Prezidiul Consiliului.

 

Potrivit lui, asigurarea securității este cel mai important lucru respectat de toate instituțiile orașului, iar Consiliul pe problemele naționalităților prin activitatea sa, reafirmă faptul că securitatea nu este doar problema a agențiilor, organelor de drept sau a Departamentului de Securitate Regională.

 

„Securitatea este condiția comună, dar mai ales e importantă înțelegerea faptului că trebuie să trăim în armonie și pace. Și cu cît mai mult vom colabora împreună cu organizațiile societății civile care interacționează cu diferite naționalități, cu atît mai siguri ne vom simți”, a adăugat Vladimir Cernikov.

 

„Toată activitatea în domeniul politicii naționale este legată, în primul rînd, de securitate - a subliniat Vladimir Cernikov. - Sentimentul de siguranță personală și a familiei depinde, în mod direct, de securitatea urbană și regională, iar aceasta, la rîndul ei, de politica națională”.

 

Orașul are deja o mulțime de materiale cu privire la acest subiect, iar comisiile din componența consiliului vor consolida doar ceea ce s-a reușit pînă acum.

În afară de reprezentanții departamentelor metropolitane, din Consiliu mai fac parte membrii comisiei Dumei orașului Moscova, care se ocupă de problemele politicii naționale și Camera Civică a orașului.

 

 

„Grație Camerei Civice, putem spune că munca noastră are un caracter practic, - a menționat Vladimir Cernikov. - Acesta este exemplul concludent cînd toate activitățile trebuie să ducă la rezultate”.

 

Potrivit lui Vladimir Cernikov, în ciuda faptului că lucrările consiliului sînt axate într-o măsură mai mare asupra activităților umanitare, rezultatele activității sale trebuie să fie vizibile, iar pentru aceasta preconizăm că departamentele vor coopera în mod activ cu Consiliul, a cărui activitate va ajuta la stabilirea corectă a priorităților și accentelor în lucru.

 

„Nu pot spune că numărul migranților va scădea - poate da sau poate nu, - a spus Vladimir Cernikov. - Dar este important ca cu aceștia să fie stabilite relații corecte și civilizate”.

Problema nu poate fi rezolvată fără organizațiile și instituțiile publice. Grație ajutorului acestora poate fi formulată mai clar, dar și apărată propria poziție.

 

DISCURS DIRECT

Iuri Moscovski, directorul proiectelor Fondului de Dezvoltare a relațiilor Internaționale "Dobrososedstvo":

„În prezent, în cadrul Comisiei pentru inițiativele de reglementare normative și de drept sîntdoar opt oameni, toți fiind experți. Am organizat reuniuni la Consiliul Municipal Moscova, ne-am înțeles să cooperăm. Vom interacționa, inclusiv, la elaborarea documentelor normativ juridice. Este important să se înțeleagă ce trebuie să facem ca viața moscoviților să devină pe zi ce trece tot mai bună, mai confortabilă și mai sigură. Căci la moment, circa un milion și jumătate de cetățeni străini locuiesc în capitală.

 

Sursa: vm.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.