MULTOR LOCUITORI DIN MOLDOVA LE-A FOST REFUZATĂ OBŢINEREA CETĂȚENIEI RUSE

14.08.2014
Foto: krg.rus4all.ru

În primul trimestru al anului 2014 mai multor locuitori din Republica Moldova le-a fost refuzată obţinerea cetățeniei ruse, drept urmare a furnizării de informații false, precum și prezentarea de documente false care să confirme aceste informații. Cel mai des sînt falsificate certificatele de absolvire a unei instituţii de învăţămînt de pe teritoriul Rusiei, dar și certificatele care confirmă acest fapt. Există, de asemenea, cazuri de falsificare a copiilor pașapoartelor rusești a "părinților", care locuiesc pe teritoriul Rusiei, precum și a documentelor de la Biroul Serviviului de Starte Civilă, informează Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.

 

În legătură cu aceasta, Ambasada le recomandă insistent locuitorilor din Republica Moldova să nu apeleze la serviciile intermediarilor-escroci, care propun falsificarea documentelor, prezentate la Secţia Consulară. Consecințe ale acestui fapt vor fi nu numai pierderile financiare și de timp semnificative, dar, de asemenea, problemele cu care se vor confrunta persoanele care au primit refuz, din cauza denaturării intenționate a faptelor și care doresc să dobândească cetățenia Rusiei pe viitor.

 

 

Portalul Viza.md reamintește că în trecut, pe teritoriul Republicii Moldova au fost depistate mai multe rețele de perfectare frauduloasă (prezentarea actelor false etc.) a cetăţeniei ruse. Cetățenii care au devenit victime a unor astfel de înșelăciuni pot semnala cazurile la:

 

-Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane: linia fierbinte 022 25-49-98;

-Departamentul consular al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene: or. Chișinău, strada Alexei Mateevici 80, municipiul Chişinău, Republica Moldova, MD – 2009; Tel.:– 080090990 (apel gratuit); din străinătate - +373 22 690 990; e-mail: callcenter@mfa.md; consdep@mfa.md

-Ambasada Republicii Moldova la Moscova: or. Moscova, str. Rojdenstvenkaia, 7; Tel.: (+7495) 628 10 50; 624-96-78; e-mail: moscova@mfa.md

-Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova

 

Cu titlu aparte menționăm că persoanele interesate, accesînd pagina web a Serviciului Federal pentru Migrațiune al Federației Ruse pot verifica și consulta: valabilitatea pașaportului; cetățenia Federației Ruse, lista pașapoartelor perfectate pe blanchete furate sau pierdute (perfectate cu încălcarea ordinii stabilite și considerate nevalabile.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.