NIMIC BUN?

27.11.2018
 

«Aici nu-i de trăit! Trebuie să plec într-o țară normală!» Foarte des auzim aceste cuvinte de la cetățenii disperați. Dar oare există aceste ”țări normale”, unde ne va fi bine, sau este o iluzie care nu ne permite să vedem realitatea?

 

Pîine și șampanie Cu ceva timp în urmă în Moldova s-a aflat fiica cunoscutului scriitor sovietic Iulian Semionov, Olga. În fața auditoriului chișinăuian ea a exclamat: «Ce oraș minunat aveți! Cald, verde, frumos, confortabil!», și a trezit în sală un freamăt de indignare. Noi doar ne-am deprins să credem că la noi totul e rău, iar capitala Moldovei este un oraș murdar, slut, neadaptat vieții urbane. Dar uite că un observator dintr-o parte a văzut aici și lucruri bune. Recent Chișinăul a fost vizitat și de un savant și jurnalist englez.

 

Colegii care i-au asigurat programul cultural l-au dus la opera națională. Opera i-a plăcut, dar a fost vrăjit și de faptul că în antract la bufet puteai servi o șampanie bună. Dar cel mai mult l-au impresionat prețurile. - Voi nu înțelegeți ce lux vă puteți permite! – a exclamat el. – Puteți audia o operă bună, de calitate, și servi o cupă de șampanie bună - și totul pentru 10 euro! Un londonez ar fi cheltuit de zece ori mai mult.

mult.

Citește mai mult: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.