NOI CONDIȚII DE INTRARE PE TERITORIUL ITALIEI PENTRU CETĂȚENII MOLDOVENI

20.09.2021

 

 

Conform ordonanței Ministerului Sănătății din Italia, R.Moldova este menținută în lista "D", ceea ce înseamnă că cetățenii R.Moldova pot intra în Italia și nu trebuie să justifice scopul călătoriei.

 

Informația a fost confirmată de Consulatul general al R.Moldova la Milano.

 

Petru cetățenii moldoveni sau persoanele care s-au aflat sau tranzitat teritoriul R.Moldova în ultimele 14 zile sînt prevăzute următoarele condiții de călătorie, aplicabile pînă la 25 octombrie 2021.

 

1. Prezentarea certificatului verde, cu schema completă de vaccinare anti-Covid (GreenPass), sau a unui certificat de vaccinare eliberat de autoritatea competentă a R.Moldova, care să ateste aplicarea unui vaccin validat de EMA (European Medicines Agency).

 

Actualmente sunt validate vaccinurile: Pfizer, Moderna, AstaZeneca, și Johnson. 2. Prezentarea certificatului care atest[ rezultatul negativ al unui test molecular sau antigen, efectuat cu 72 de ore înainte de interarea în Italia 3.Completarea formularului digital de localizare a pasagerilor, disponibil la următoarea adresă: app.euplf.eu. Persoanele care nu dispun concomitent de ambele certificate indicate la punctele 1 și 2 sînt obligate să respecte regimul de autoizolare la adresa indicată în formularul digital de localizare a pasagerilor, pentru o perioadă de 5 zile și efectuarea suplimentară a unui test molecular sau antigen la sfîrșitul acestei perioade. Copiii sub șase ani sînt scutiți de efectuarea unui test Covid.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.