NOI FACILITĂȚI PENTRU DORITORII DUBLEI CETĂȚENII

30.09.2015
 

Ambasada României în Republica Moldova informează că la data de 15 septembrie 2015 a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 37/2015 (OUG) care modifică și completează Legea cetățeniei române nr. 21/1991.

 

Noile prevederi prelungesc termenul de depunere a jurământului de credință fața de România, de la trei la șase luni după data comunicării/aprobării ordinului președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) de aprobare a redobândirii cetățeniei române.

 

De asemenea, Ordonanța de Urgență prevede prelungirea de la două la patru luni a termenului de completare a dosarelor depuse în vederea redobândirii cetățeniei române, la solicitarea ANC.

 

Această prevedere legală oferă posibilitatea prelungirii termenului de depunere a jurământului de credință, o singură dată, în cazuri temeinic justificate, numai dacă cererea este depusă în intervalul legal de șase luni de la comunicarea/aprobarea ordinului ANC și este însoțită de documente justificative.

 

Modificările aduse legii cetățeniei române prevăd și obligativitatea obținerii adeverinței de renunțare la cetățenia română în termen de șase luni de la data comunicării ordinului președintelui ANC, pentru a nu atrage încetarea efectelor ordinului față de persoana în cauză.

 

Sursa: chisinau.mae.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.