NOI REGULI DE INTRARE ÎN GRECIA

12.01.2022

 

 

Persoanele care călătoresc în Grecia vor avea nevoie, începînd de luni, de un test PCR sau un test rapid negativ pentru COVID-19 înainte de intrarea în țară, din cauza înrăutăţirii situaţiei legate de coronavirus.


Această cerinţă se aplică tuturor călătorilor cu vîrsta de 5 ani şi peste care sosesc în Grecia începînd de luni de la ora 06:00 (04:00 GMT), indiferent dacă sînt sau nu vaccinaţi.

 

Testul PCR negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar testul rapid nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore în momentul sosirii.

Această reglementare se va aplica iniţial pînă la 24 ianuarie, a anunţat duminică Autoritatea Aviaţiei Civile şi a Frontierelor Terestre.

De asemenea, călătorii care se îndreaptă spre Grecia trebuie în continuare să completeze formularul de localizare înainte de a începe călătoria.


În Grecia, numărul de infecţii cu coronavirus a crescut rapid în ultimele zile. Aproximativ 35.000 de cazuri noi sînt înregistrate în fiecare zi în această ţară cu aproape 11 milioane de locuitori.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.