NOILE PREVEDERI ALE LEGII CETĂȚENIEI ROMÂNE

28.01.2016
Noile prevederi ale Legii cetățeniei române
 

Conform informației publicate de Consulatul General al României la Bălți, a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 37/2015 (OUG) care modifică și completează Legea cetățeniei române nr. 21/1991.

 

Noile prevederi prelungesc termenul de depunere a jurământului, de la 3 la 6 luni după data comunicării/aprobării ordinului președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) de aprobare a redobîndirii cetățeniei române.

 

De asemenea, Ordonanța de Urgență prevede prelungirea de la 2 luni la 4 luni a termenului de completare a dosarelor depuse în vederea redobândirii cetățeniei române, la solicitarea ANC.

 

Această prevedere legală oferă posibilitatea prelungirii termenului de depunere a jurământului de credință, o singură dată, în cazuri temeinic justificate, numai dacă cererea este depusă în intervalul legal de 6 luni de la comunicarea/aprobarea ordinului ANC, și este însoțită de documente justificative.

 

Modificările aduse legii cetățeniei române prevăd și obligativitatea obținerii adeverinței de renunțare la cetățenia română în termen de 6 luni de la data comunicării ordinului președintelui ANC, pentru a nu atrage încetarea efectelor ordinului față de persoana în cauză.

 

Toate modificările și completările aduse Legea cetățeniei române nr. 21/1991 se regăsesc în OUG nr. 37/2015.

Sursa: balti.mae.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.