NOUA START-UP VIZĂ ÎN STATELE UNITE: CE ESTE ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ

28.10.2016
Noua start-up viză în Statele Unite: ce este și cum funcționează
 

Ați obosit, probabil, deja de expresia "America e țara marilor oportunități"? Dar nu atît de mult timp în urmă, tinerii antreprenori au primit acum încă o șansă de a rămîne în Statele Unite ale Americii. În cele ce urmează vă povestim despre noua start-up viză în Statele Unite ale Americii.

 

Start-up viza în SUA

Imigranții în Statele Unite ale Americii, sînt co-fondatorii ai fiecărui al patrulea start-up, iar în Silicon Valley mai mult de jumătate sînt persoane de acest fel, astfel încît în ultimii cîțiva ani autoritățile încearcă să prevadă special pentru ei o categorie aparte de vize. Așa, la sfîrșitul lunii august Serviciul de Cetățenie și Imigrare a anunțat apariția unei noi vize start-up, care le va permite tinerilor antreprenori străini să rămînă în Statele Unite ale Americii, în total, pînă la 5 ani.

 

Așa cum era de așteptat, noul regulament va intra în vigoare înainte de sfîrșitul lunii ianuarie 2017.

 

De ce e nevoie ca să o obțineți  acest tip de viză?

Pentru a obține viza start-up, trebuie să întruniți următoarele criterii:

Antreprenorul străin trebuie să dețină cel puțin 15% al sturt-up-ului SUA, să ocupe una dintre pozițiile cheie ale companiei și să ia parte activă la activitatea sa.

 

Start-up trebuie să fie fondat în SUA în ultimii trei ani. El trebuie să demonstreze potențialul de creștere rapidă și capacitatea de a crea locuri de muncă. Drept dovezi pot servi:

 

investiții din partea întreptinzătorilor americani, în valoare de $ 345.000;

garanția de stat de cel puțin 100 mii $;

sau o combinație a primelor două + alte dovezi concludente ale potențialului de creștere și de creare a locurilor de muncă.

 

Cît timp puteți rămîne în SUA?

Start-up viza le va permite antreprenorilor străini să rămînă în SUA, în total, pînă la 5 ani. Primul permis este eliberat pentru 2 ani. Apoi, în cazul în care compania continuă să crească și să aducă beneficii obștii americane, viza poate fi prelungită pentru încă 3 ani.

 

Cum altfel poate fi deschisă o afacere în Statele Unite?

Există mai multe opțiuni cum să începeți o afacere în Statele Unite ale Americii.

 

 Opțiunea 1: să vă transferați vechea afacere. Acesta funcționează, dacă în ultimii trei ani ați ocupat poziția de conducător (manager de top, specialist de frunte) a unei companii comerciale, care lucrează cu succes mai mult de un an și dacă aveți angajați.

 

Opțiunea a 2-a: să investiți în economia Statelor Unite ale Americii. Aceasta este, probabil, cea mai costisitoare deschidere a unei afaceri în SUA. Viza de investitor (E-2, EB-5) este accesibilă numai pentru cetățenii acelor țări cu care SUA are un acord. Valoarea investițiilor constituie, de obicei, între 100.000 $ și pînă la 500.000 $, minim . Puteți cumpăra atît o afacere gata, cît și franciza.

 

Opțiunea 3: să deschideți o afacere nouă. Dacă sînteți rezident și aveți SSN, totul este simplu. Însă cum să deschidă un străin o afacere în Statele Unite ale Americii? Am scris despre asta aici.

 

Sursa: zagranitsa.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.