NU TOȚI MOLDOVENII POT AJUNGE ACUM ÎN ITALIA: DETALII

02.07.2020

 

 

De astăzi, 1 iulie, intră în vigoare noi restricții de circulație spre și din diferite țări ale lumii. Consulatul General al Republicii Moldova la Milano anunță despre restricțiile de călătorie impuse cetățenilor R. Moldova.


Mai exact, din data de 1 iulie, este permisă circulația spre și din Italia către statele membre ale UE/Spațiul Schengen/San Marino, Andora, Monaco, Statul Vatican + alte 15 state extra comunitare. Actualizarea listei va fi făcută la fiecare 15 zile și va fi modificată în dependență de evoluția situației epidemiologice în țările terțe. Republica Moldova nu este inclusă în lista acestor state.

 

La moment, cetățenii moldoveni pot intra în Italia doar dacă au reședință pe teritoriul italian, contracte de muncă sau pe motive de sănătate – cu prezentarea documentelor justificatoare, cu obligația de a respecta regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.


Totodată, pînă pe 15 iulie, este interzisă intrarea străinilor în Moldova cu excepția cazurilor:

 

Titularii permiselor de ședere în R. Moldova;

Cetățeni străini – membri de familie ai cetățenilor moldoveni;

Cetățeni străini care călătoresc în scop de serviciu și prezintă acte doveditoare;

Cetățenii străini care tranzitează teritoriul RM;

 

Membrii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare acreditate în RM.

 

Cetățenii care intră în țara noastră pînă pe 15 iulie sînt obligați să respecte regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.