O JUMĂTATE DE MILION DE EURO INVESTIT ȘI AVEŢI PERMIS DE ȘEDERE ÎN SPANIA

28.05.2013
Foto: cheerfulegg.com

La 24 mai curent Consiliul spaniol de Miniștri a decis să acorde permise de ședere străinilor care nu sînt cetățeni ai UE, care procură locuințe în țară în valoare de cel puțin o jumătate de milion de euro sau obligațiuni de stat contra sumei de nu mai puțin de două milioane de euro.

 

Persoanelecare primesc permis de ședere, trebuie să aleagă această țară în calitate de ţară de reședință permanentă. Ei trebuie să se afle în Spania cel puțin 180 de zile pe an și să prezinte o declarație anuală a veniturilor autorităților fiscale spaniole cu indicarea veniturilor, conturilor sale bancare și a imobililelor, atît din Spania, cît şi din ţara de baştină.Scopul ‒ a colecta impozitele din toate dividendele și proprietăţile străinilor.

 

Astfel, cumpărătorii proprietăţilor spaniole și a obligațiunilor, care doresc să profite de decizia adoptată cu privire la permisul de ședere trebuie să se gîndească bine înainte de a obține astfel de documente. Ei trebuie să decidă ma iîntîi dacă doresc să locuiască permanent în Spania. În al doilea rînd, dacă sînt gatasă dea dări de seamă în faţa fiscului spaniol și să plătească impozite în Trezoreria spaniolă?

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.