O NOUĂ MISIUNE DE EVALUARE A FMI ȘI-A ÎNCEPUT ACTIVITATEA ÎN MOLDOVA

07.11.2012
Foto: infomarket.md

O misiune a Departamentului European al Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Nikolay Gueorguiev, și-a început pe 7 noiembrie activitatea în Moldova, care se va încheia la 21 noiembrie 2012.

 

Potrivit unui comunicat al Reprezentanței permanente a FMI în Republica Moldova, în cadrul vizitei, misiunea va discuta cu autoritățile, în contextul celei de a 6-a revizuiri a programului pentru Moldova, finanțat de FMI prin intermediul mecanismelor de creditare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

 

Misiunea va analiza cele mai recente evenimente economice, va actualiza datele și va evalua perspectivele macroeconomice, precum și va discuta cu autoritățile politicile macroeconomice care urmează a fi implementate în viitor.

 

Ca de obicei, la sfîrșitul misiunii, Nikolay Gueorguiev se va întîlni cu presa și va rezuma activitatea experților fundației în Republica Moldova. Programul de trei ani al FMI cu Moldova, adoptat pe 29 ianuarie 2010, prevede acordarea de sprijin financiar în sumă totală de 369,6 milioane DST, din care 320 milioane de DST (aproximativ 490 milioane de dolari SUA) au fost deja transferate.

 

Jumătate din împrumutul acordat prin intermediul Mecanismului extins de creditare (ECF), care prevede o rată a dobînzii zero pînă la sfîrșitul anului 2013, un termen de rambursare de 5,5 ani și o perioadă de grație de 10 ani.

 

Suma rămasă se oferă prin intermediul Mecanismului de finanţare extinsă (EFF), care prevede o rată a dobînzii egală cu rata de bază a DST (la moment – 1,15 la sută pe an), un termen de rambursare de 10 ani și o perioadă de grație de patru ani și jumătate.

 

Sursanoi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.