OBȚINEREA VIZEI AMERICANE, FACILITATĂ

09.12.2017
 

Procesul de obținere a vizei americane pentru deținătorii pașapoartelor rusești va fi acum facilitată substanțial. Începînd cu 11 decembrie, Consulatele SUA vor relua interviurile pentru eliberarea vizelor de nemigrare.


Consulatul SUA de la Vladivostok a anunțat despre reluarea interviurilor pentru vizele americane în trei orașe rusești: Sankt-Petersburg, Ekaterinburg și Vladivostok. Ambasada SUA de la Moscova va continua, de asemenea, să efectueze, în număr limitat, interviuri pentru viză de imigrare, de nemigrare și cele diversificate.


Ambasadorul SUA în Rusia, John Huntsman, a declarat în legătură cu acest subiect: "Vrem ca rușii să aibă posibilitatea să călătorească în Statele Unite ale Americii, ca să se familiarizeze cu cultura noastră, să studieze la universitățile noastre și să facă afaceri cu parteneri americani. De aceea, sîntem bucuroși să reluăm, parțial, oferirea serviciilor de perfectare a vizelor. Considerăm că interacțiunea dintre popoarele noastre și relațiile de afaceri dintre SUA și Rusia reprezintă baza pentru stabilitatea relațiilor noastre bilaterale. Nu vom putea însă relua eliberarea vizelor în acel volum, pe care l-am susținut pînă la decizia nejustificată din partea Guvernului Federației Ruse de a reduce, în mod semnificativ, numărul personalului Ambasadei SUA și al celor trei consulate ale noastre. Continuăm să ne desfășurăm activitatea cu un număr de personal, redus semnificativ, ceea ce implică, în mod inevitabil, un volum redus de servicii la eliberarea vizelor".
  

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.